dinsdag 27 juni 2017

Kalamansi

Onze gastchef van deze maand Roger van Damme gebruikt in één van zijn creaties kalamansi, een citrusvrucht waar je in dit blog meer over leest! 


De kalamansi is onderdeel/familie van Citrofortunella mitis. De herkomst van de kalamansi ligt in China maar is in de loopt ter tijd gesetteld in Indonesië en de Filippijnen. De kalamansi is hoogstwaarschijnlijk deels afkomstig van de kumquat. De boom van de kalamansi in een slanke rechte boom die al dicht op de grond vertakt en word ca 2 tot 7 meter hoog. De kalamansi vrucht is ongeveer 4,5 centimeter doorsnede en heeft een gladde groene schil die als hij helemaal rijp is gelig wordt.

In de keuken kan de kalamansi gebruikt worden als zuur, en de plaats vervangen van bijvoorbeeld citroen of limoen. De pulp van de vrucht is oranje en smaakt zuur en is zeer sappig.


Ben je benieuwd naar hoe Roger de kalamansi heeft gebruikt in zijn compositie? Bekijk het hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen