woensdag 31 mei 2017

Dougglasspar

Tot en met vandaag is Douglas McMaster onze gastchef. In één van zijn composities gebruikt Douglas de naalden van de Douglasspar om olie mee te infuseren. In dit blog lees je meer over de Douglasspar. 

De douglasspar is een in Nederland veel voorkomende naaldboom en onderdeel van de dennenfamilie. De boom staat meestal in aangeplante bossen voor het gebruik van houtproductie. 

De naalden van de douglasspar blijven het gehele jaar aan de boom en zijn 2 tot 4 centimeter lang. De naalden staan dicht op elkaar, zijn glanzend groen en lopen spits toe. 

Bij het kneuzen van de naalden komt een frisse sinaasappel geur vrij. In de keuken kunnen de naalden bijvoorbeeld gebruikt worden om olie mee te infuseren en die te gebruiken als smaakmaker. Ook kun je de takken van de den gebruiken om producten mee te roken, of als smaakmaker bij het inmaken van producten. 


Ben je benieuwd naar hoe Douglas de douglassparolie gebruik in zijn compositie? Bekijk het hier. Benieuwd naar de andere composities van Douglas? Bekijk ze hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten