dinsdag 4 april 2017

Finalisten Nouvelle Streetfood wedstrijd bekend!

“Deze wedstrijd draait om veel meer dan alleen het vakmanschap, we letten heel erg op het totaalconcept en creativiteit!"


WEDSTRIJD DAAGT VAKOPLEIDINGEN UIT
Alle 8 teams en de jury bij het Rational Trainingscentrum in Almelo “Wat als we de verfijning van de gastronomie combineren met de uitgesproken smaken en presentatie van streetfood?”, dat was de gedachtegang van Jeroen van Oijen en Inge Meijs van Gastronomixs toen zij een wedstrijd wilden organiseren voor de tientallen horeca vakopleidingen die met Gastronomixs werken in hun lessen. Het thema ‘Nouvelle Streetfood’ was geboren! Nouvelle staat voor de nieuwe manier van denken in de keuken, namelijk meer aandacht voor groentebereidingen en het besef dat er met alledaagse ingrediënten spectaculair gekookt kan worden. In deze wedstrijd dus geen exclusieve ingrediënten en onbetaalbaar servies. Gastronomixs daagt de deelnemende vakopleidingen uit om te imponeren met spectaculaire eenvoud!

VIER FINALISTEN BEKEND
Voor deze wedstrijd schreven maar liefst 18 teams zich in! Bij de voorselectie werden de 8 creatiefste teams gekozen, die op maandag 3 april streden om de 4 beschikbare finaleplekken. Het niveau was hoog, elk team had flink uitgepakt en de presentaties waren heel divers. Ieder team heeft zijn eigen draai gegeven aan het overkoepelende thema, met uitwerkingen als ‘Rotterdams Straatvreten’, ‘Zeefood van de Wadden’ of ‘Kermis’. De vakopleidingen lieten stuk voor stuk zien hoeveel vakmanschap en creativiteit ze in huis hebben. Het was een ware explosie van innovatieve ideeën en bijzondere smaakcombinaties! De vierkoppige jury bestaande uit René Staartjes (Rational), Bas van Kranen (De Leuf*), Inge Meijs & Jeroen van Oijen (Gastronomixs) lette vooral op smaak, originaliteit, presentatie en het totaalconcept.
De 4 finalisten zijn, in willekeurige volgorde:
- ROC Friese Poort Leeuwarden: met het thema ‘KOP BEAN STAART’
- ROC van Amsterdam: met het thema ‘Fermentaboys’
- ROC Friese Poort Drachten: met het thema ‘Zeefood van de Wadden’
- Rooi Pannen Tilburg: met het thema ‘Da gaot d’r goe in!’

TOPJURY EN WAANZINNIGE PRIJZEN
Op 22 mei 2017 strijden de 4 overgebleven teams om de eerste plaats tijdens het event rond het vijfjarig bestaan van Gastronomixs. Het aanwezige publiek bepaalt op deze avond voor de helft de uitslag, zij moeten dus overtuigd worden! Gastronomixs wist voor de vakjury drie toppers met ieder hun eigen discipline enthousiast te krijgen, namelijk: Angélique Schmeinck (creativiteit en smaak), Soenil Bahadoer (wereldsmaken) en Julius Jaspers (presentatie). Laatstgenoemde heeft natuurlijk enorm veel ervaring met jureren door zijn rol in tv-programma’s als Masterchef en Topchef. Daarnaast heeft Julius een restauranthit met Happyhappyjoyjoy, waar alles om Aziatisch streetfood draait. De teams strijden niet alleen om de eer, maar ook om waanzinnige prijzen. De winnende school gaat naar huis met een Rational VarioCooking Center t.w.v. €18.000,- en het prijzenpakket voor de studenten individueel liegt er ook niet om, maar dat blijft nog even een verrassing. Het event is besloten (alleen op uitnodiging), maar via de social media van Gastronomixs kun je het op 22 mei volgen alsof je er met je neus bovenop staat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten