vrijdag 10 februari 2017

Kourabiethes

Deze maand is de Australische George Calombaris van restaurant The Press Club onze gastchef. In één van zijn composities maakt George de klassieke Griekse kourabiethes. Maar wat zijn dat precies?

Kourabiethes zijn traditionele Griekse zandkoekjes. Deze zijn vaak royaal bestrooid met poedersuiker. De kourabiethes worden traditioneel veelal in ieder Grieks huishouden geserveerd tijdens kerst en oud en nieuw. De kourabiethes worden gemaakt met geroosterde amandelschaafsel en veel boter! George gebruikt ze in zijn compositie als contrasterende structuur bij de romige rijst.

Griekse keuken
Griekenland heeft een veelzijdige keuken, van visgerechten uit de kustplaatsen naar hartige taarten en brood uit de dorpjes in het binnenland. Wat de Griekse keuken het meest beïnvloed is zijn unieke ligging en het landschap. Van hoge bergen naar geïsoleerde dalen en lange kustlijnen, wat zorgt voor een enorme diversiteit aan producten. De hoofdbestanddelen van de Griekse keuken blijven; granen, bonen, groenten, kruiden, olijven, olijfolie, vijgen, druiven, wijn en kaas. De Griekse keuken valt terug op de natuurlijke eigenschappen en smaken van verse ingrediënten. Wil je meer lezen over de Griekse keuken? Lees verder...

Benieuwd naar de compositie met kourabiethes van George? Bekijk deze hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten