maandag 12 december 2016

Wedstrijd Nouvelle Streetfood

Teamwedstrijd voor culinaire vakopleidingen in Nederland!

Streetfood is de ultieme manier om kennis te maken met de eetcultuur van een land. Met name in Aziatische landen is het aanbod enorm, spotgoedkoop en de smaken zijn ongekend goed. Streetfood is een vorm van presenteren geworden en is dé belangrijkste nieuwe culinaire stroming wereldwijd. Het past in een tijd waar een steeds kritischer publiek hoge eisen stelt aan ‘on the go’ eten. Wat als we de verfijning van de gastronomie combineren met de uitgesproken smaken en presentatie van streetfood? 

Gastronomixs organiseert eind 2016 – begin 2017 de wedstrijd: 
NOUVELLE STREETFOOD: GASTRONOMIE VAN DE STRAAT 

‘Nouvelle Street Food’: een combinatie van topgastronomie en streetfood. ‘Nouvelle’ staat ook voor de nieuwe manier van denken in de keuken, namelijk meer aandacht voor groentebereidingen en het besef dat er met alledaagse ingrediënten spectaculair gekookt kan worden. In deze wedstrijd dus geen exclusieve ingrediënten en onbetaalbaar servies. We dagen de deelnemers uit om te imponeren met spectaculaire eenvoud! De wedstrijd wordt exclusief georganiseerd voor scholen die Gastronomixs als onderdeel van hun lespakket hebben.

Waanzinnige prijzen
Naast te gekke individuele prijzen t.w.v. €250 per persoon voor de winnende studenten, is er ook een spectaculaire hoofdprijs voor de winnende opleiding: een Rational VarioCooking Center t.w.v. € 18.000! De voorronde vindt plaats in het Rational trainingscentrum in Almelo. Hier kunnen vier teams zich plaatsen voor de finale op maandag 22 mei 2017 tijdens het culinaire event rond het 5-jarig bestaan van Gastronomixs.

Een bijzondere jury 
Tijdens de finale beoordelen een aantal grote namen uit het vak de technische uitvoering van de opdracht. Niemand minder dan Angélique Schmeinck, Julius Jaspers en Soenil Bahadoer beoordelen de creaties. Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat er een even belangrijke stem komt van de aanwezige gasten die alle creaties kunnen proeven en op hun favoriet kunnen stemmen. Eigenlijk niet anders dan in de praktijk, waar de gast het eindoordeel geeft!

De komende tijd zullen we je via ons blog op de hoogte houden van de voortgang van de wedstrijd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten