vrijdag 16 december 2016

Halve finalisten Nouvelle Streetfood Wedstrijd bekend!

Streetfood is hot! Het is dan ook de ultieme manier om kennis te maken met de eetcultuur van een land. Met name in Aziatische landen is het aanbod enorm, spotgoedkoop en de smaken zijn ongekend goed. Streetfood is een vorm van presenteren geworden en is dé belangrijkste nieuwe culinaire stroming wereldwijd. Wat als we de verfijning van de gastronomie combineren met de uitgesproken smaken en presentatie van streetfood? 


GASTRONOMIXS DAAGT UIT TE IMPONEREN MET SPECTACULAIRE EENVOUD ‘Nouvelle Streetfood’ is een combinatie van topgastronomie en streetfood. ‘Nouvelle’ staat voor de nieuwe manier van denken in de keuken, namelijk meer aandacht voor groentebereidingen en het besef dat er met alledaagse ingrediënten spectaculair gekookt kan worden. In deze wedstrijd dus geen exclusieve ingrediënten en onbetaalbaar servies... We dagen de deelnemers uit om te imponeren met spectaculaire eenvoud!

SELECTIE HALVE FINALE BEKEND
In tegentelling tot veel klassieke wedstrijden draait het hier niet alleen om het vakmanschap maar ook om het ontwikkelen van het totaalconcept, tot de verpakkingen aan toe! De finale vindt plaats tijdens het culinair evenement rond het vijfjarig bestaan van Gastronomixs op 22 mei 2017. Uit de 18 teams (!) die zich aanmeldden zijn 8 teams geselecteerd die door gaan naar de halve finale. Bij deze selectie werden de culinaire ideeën beoordeeld, maar werd ook zeer gelet op het totaalconcept. Teams van de volgende scholen wisten de jury het meest te imponeren:
• ROC Friese Poort Leeuwarden: kop (bea)N staart
• Albeda College Rotterdam: Rotterdams straatvreten
• ROC van Amsterdam: fermentaboys
• Cas Spijkers Academie Twente: kermis
• Koning Willem I College: beans and bugs
• ROC Friese Poort Drachten: zeefood: streetfood van de wadden
• Rooi Pannen Tilburg: da gaot dr goe in! (Brabant)
• ROC Friese Poort Sneek: Nordic wafels

Op 3 april 2017 strijden deze 8 teams in het Rational Trainingscentrum te Almelo om een plaats in de halve finale. Op 22 mei 2017 vindt de finale plaats tijdens het event rond het vijfjarig bestaan van Gastronomixs.

TOPJURY & WAANZINNIGE PRIJZEN
Tijdens de finale op 22 mei 2017 bepaalt het aanwezige publiek voor de helft de uitslag. Zij moeten dus overtuigd worden! Gastronomixs wist voor de vakjury drie toppers met ieder hun eigen discipline enthousiast te krijgen. Angélique Schmeinck (smaak en compositie), Soenil Bahadoer (wereldsmaken) en Julius Jaspers. Laatstgenoemde heeft natuurlijk enorm veel ervaring met jureren door zijn rol in verschillende tv-programma’s zoals Masterchef. Daarnaast heeft Julius een restauranthit te pakken met het meerdere vestigingen tellende Happyhappyjoyjoy, waar alles om streetfood draait. De teams strijden om waanzinnige prijzen. De winnende school gaat onder andere naar huis met een Rational VarioCooking Center t.w.v. €18.000!

‘Deze wedstrijd draait om veel meer dan alleen het vakmanschap, de deelnemers moeten het publiek overtuigen!’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten