maandag 24 oktober 2016

Gastronomixs op Food on the Edge in Ierland!

Deze week zijn de oprichters van Gastronomixs, Inge en Jeroen, aanwezig op het food symposium Food on the Edge in Galway, Ierland. Bij dit food symposium wat jaarlijks plaatsvindt vertellen 50 sprekers over hun perspectief op innovatie, passie en hun invloed op de eetcultuur van vandaag. 

De nadruk van Food on the Edge ligt op de toekomst van food en verbeteringen op lokaal en internationaal niveau. Op het podium staan onder andere Virgilio Martínez, Atsushi Tanaka, Magnus Ek, Syrco Bakker, Massimo Bottura, Christian Puglisi en onze Inge Meijs! Inge zal spreken over ‘feeding the world with culinary creativity'. Dit omdat wij ervan overtuigd zijn dat de chef door middel van creativiteit een leidende rol kan spelen in het veranderen van de eetgewoonte van de consument. De balans op het bord moet namelijk anders; we zullen meer groenten moeten gaan eten en minder proteïnen. Als chefs groenten en andere alledaagse ingrediënten omarmen, kunnen ze daarmee uiteindelijk de consument inspireren om ook veelzijdiger om te gaan met groenten.

Culinaire bouwstenen
Op Gastronomixs vinden chefs op dit moment meer dan 2.800 componenten van 130 ingrediënten. We inspireren chefs met bereidingen van alledaagse ingrediënten, waaronder vele soorten groenten en fruit want daar valt nog zoveel te ontdekken!

Meer weten over Food on the Edge? Bezoek de website of volg ons op Facebook, Twitter of Instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten