vrijdag 15 juli 2016

Carpaccio

Tussen de composities vind je deze maand een geschroeide carpaccio van koetsierstuk. Carpaccio werd bedacht in Harry's Bar in Venetië. In dit blog lees je meer over deze klassieker en over creatieve afleidingen hiervan...

Giuseppe Cipriani, eigenaar van Harry's Bar kreeg op een dag één van zijn vaste gasten aan tafel. Een Venetiaanse gravin met bloedarmoede, op advies van de dokter moest zij rood vlees eten. Cipriani bedacht voor haar de 'carpaccio', vernoemd naar een Italiaanse schilder waarvan op dat moment een tentoonstelling was in Venetië. De rode kleur van het vlees deed Cipriani aan zijn werk denken. 

De klassieker bestaat uit dungesneden rauwe runderlende met een dressing bestaande uit verse mayonaise, worcestersaus, citroensap, melk, zout en witte peper. Tegenwoordig bestaan er vele varianten op carpaccio waarbij het uitgangspunt een in hele dunne plakken gesneden product is. In plaats van rundvleescarpaccio kun je ook eens denken aan:
- carpaccio van langoustine

Je kunt in plaats van de bereiding ook de ingrediënten van de klassieker als uitgangspunt nemen en bijvoorbeeld een Steak Tartaar Harry's Bar maken, of kiezen voor een Finish It Yourself presentatie (zie foto). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten