vrijdag 1 april 2016

Food professional day: oogst 2016

Inspirerende chef-koks, bevlogen kwekers en topwetenschappers van Wageningen UR gaan maandag 4 april tijdens de zesde Food Professional Day in gesprek over aardappelen, groenten en peulvruchten. Dat doen ze bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Gastronomixs verzorgt samen met Bas van Kranen* een masterclass creativiteit.

Creatieve uitdagingen
Iedereen die professioneel kookt en creëert, loopt wel eens tegen creatieve uitdagingen aan. En zoals je gereedschappen gebruikt in de keuken, zo heb je ook gereedschap nodig voor je brein. Jeroen van Oijen en topkok Bas van Kranen*  tonen je aan de hand van spectaculaire creaties een aantal waardevolle handvaten. Ze gaan aan de slag met asperges, komkommer, rode mul, radijs, framboos, tomaat en limoen. Met behulp van Gastronomixs creëert Bas onder andere een hartig gerecht en een dessert met fruit én groenten. 

Bas van Kranen is chef-kok bij Restaurant de Leuf* in Ubachsberg. Na het overlijden van Paul van de Bunt is Bas de uitdaging aangegaan om de keuken op niveau te houden. In ditzelfde jaar is de ‘nieuwe’ keuken beoordeeld met 1 Michelinster. Ook won Bas met zijn team de Gouden Koksmuts 2015. Bas zijn kookstijl staat bekend om 'perfecte eenvoud'. "Jaren terug was het de sport om zo veel mogelijk items op één bord te krijgen en dan zo gewaagd mogelijk. Nu weet ik dat je met 4 smaken net zo’n boost kunt krijgen in een gerecht. Je werkt met één hoofdbestanddeel en garnituren die de smaak hiervan een boost geven". Eerder was hij al eens gastchef bij Gastronomixs. Benieuwd naar zijn creaties? Je vindt ze hier

Ben jij erbij maandag? Het volledige programma is te vinden op www.foodprofessionalday.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten