vrijdag 22 april 2016

Feeding the world with culinary creativity

Zoals je eerder misschien al hebt gelezen staan de oprichters van Gastronomixs, Jeroen en Inge, komende week als sprekers op Terroir Symposium. Dit is het culinaire congres van Toronto, Canada. Waar ze over spreken? Dat lees je in dit blog!

Wat als iedere persoon ter wereld creatief zou zijn? Is creativiteit eigenlijk een aangeboren talent? De wereldbevolking blijft groeien, hoe kunnen we deze miljarden mensen (blijven) voeden? Dit zijn een aantal uiteenlopende vragen die in de presentatie van Jeroen en Inge terug zullen komen.

Groei wereldbevolking
Als de voorspellingen uitkomen, dan wordt de wereld in 2050 door meer dan 9,7 miljard mensen bewoond. Als we blijven consumeren zoals we nu doen, zal er te weinig ruimte zijn voor bijvoorbeeld het fokken van vee. De balans op het bord moet daarom anders; we zullen meer groenten moeten gaan eten en minder proteïnen. Wij zijn ervan overtuigd dat chefs hierin een leidende rol kunnen spelen! Als chefs groenten en andere alledaagse ingrediënten omarmen, kunnen ze daarmee uiteindelijk de consument inspireren om ook veelzijdiger om te gaan met groenten.

Culinaire bouwstenen
Op Gastronomixs vinden chefs op dit moment meer dan 2.500 componenten van 124 ingrediënten. We inspireren chefs met bereidingen van alledaagse ingrediënten, waaronder vele soorten groenten en fruit want daar valt nog zoveel te ontdekken!

Het publiek van Terroir zal natuurlijk ook meer te weten komen over Gastronomixs. Inge en Jeroen hebben min of meer de gedachtegang van Lego toegepast op de gastronomie. Wist je dat een professor in de wiskunde heeft berekend dat je 6 Lego-steentjes op maar liefst 915 miljoen manieren kunt combineren? Stel jezelf eens voor wat je dan met meer dan 2.500 componenten kunt doen?!

Via social media houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Terroir. Volg ons op FacebookTwitter of Instagram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten