maandag 21 maart 2016

Pecorino

Zoals je weet inspireren we je maandelijks met composities voor de lunch! Deze maand doen we dat onder andere in samenwerking met Koppert Cress. Een broodje met Hippo tops omelette, courgette, tomatenchutney en pecorino. In dit blog vertellen we je meer over pecorino.

Pecorino is een harde Italiaanse schapenkaas. De naam komt van het Italiaanse woord voor schaap: pecora. Door heel Italië vind je allerlei soorten pecorino, die per soort ook nog eens kunnen verschillen in rijpheid: fresco is jong, semi-stagionato is half gerijpt en stagionato is oud. Twee bekende soorten zijn de pecorino Romano en de pecorino Sardo. 

Pecorino Romano heeft een sterke en zoute smaak. Het wordt veel gebruikt in pastagerechten waarbij stevige sauzen worden gebruikt. Oorspronkelijk uit Sardinië, de kaas werd veelal via Rome verhandeld, vandaar de naam.

Pecorino Sardo heeft een minder overheersende smaak en wordt daarom gebruikt bij pasta's met lichteren sauzen of helemaal geen saus. Deze mildere variant wordt ook gegeten als afsluiting van de maaltijd, klassiek in combinatie met peer. Verkrijgbaar in dolce (mild) en maturo (gerijpt). Oorspronkelijk uit Sardinië.

Wil je meer warenkennis over kaas? Deze vind je hier...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten