dinsdag 16 juni 2015

Oosterschelde kreeft

26 maart 2015 was de start van het Oosterschelde kreeftseizoen! Voor veel koks en liefhebbers van schaal- en schelpdieren een moment om jaarlijks in de gaten te houden. Deze Europese kreeft onderscheidt zich van de Amerikaanse of Canadese kreeft. In dit blog lees je alles over dit unieke product uit de Oosterschelde.

De Oosterschelde kreeft staat bekend om haar fijnere structuur en zoeter smakende kreeftenvlees.
Door de afwijking in DNA verschilt de kreeft van andere kreeftensoorten. Ook is de kleur en dikte van het pantser zeer afwijkend. Het dikkere pantser is voorzien van een blauwe gloed met witte vegen/stippen.

Kreeften leven in de spleten en groeven van een rotsachtige bodem, daar voelen ze zich veilig. Oorspronkelijk komt deze bodem niet voor in de Oosterschelde. Door de realisatie van de Delta werken is er toch een gebied ontstaan waar deze kreeften zich kunnen nestelen en verschuilen.

Door de temperatuursverhoging van het water komen de kreeften uit de groeven. Ze worden met een duurzame vismethode gevangen: de fuik. De Oosterschelde kreeft staat voor luxe, smaak en kwaliteit. Het seizoen van de kreeft eindigt op 15 juli 2015.

Wil je een compositie creëren met kreeft? Klik dan hier! Gebruik MyGSX om online een compositie te maken, direct te printen en te bereiden in jouw keuken. Laat ons zien wat je gemaakt hebt en wie weet plaatsen we jouw compositie in augustus op Gastronomixs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten