maandag 16 maart 2015

Wereldsmaken: Thailand

Een overzicht van de meest gebruikte ingrediënten per productcategorie. Deze producten kunnen dienen als inspiratiebron voor je componenten en composities. 

Groenten

Amsoi (bladgroente), asperges, aubergine (thai), babymaïs, bamboescheuten, broccoli, gember, gevlekte muskaatpompoen, hot red peper, knoflook, komkommer, kool, kouseband, lente-ui, long yellow peper, moeraskool, nierbonen, paddenstoelen, paprika, pompoen, selderij, sjalot, sla, sperziebonen, spinazie, sweet peppers, taugé, tomaten, ui. 

Fruit.

Aardbeien, ananas, banaan, betelnoot (steenvrucht van pinangpalm), doerian, druiven, groene mango, groene papaja, guave, honingmeloen, kanteloepen, kokosnoot, longan (lijkt op lychee), makrut (limoen), mango, perzik, pompelmoes, ramboetan, sapodila’s, sinaasappel, watermeloen.


Vlees, wild & gevogelte.

Vlees: rundvlees, varkensvlees. Wild: buffel. Gevogelte: eend, eend. Overig: hagedis, hondenvlees, kikkers, koeienplacenta, krekels, lever, sprinkhanen, waterkever, wormen.

Vis, schaal- & schelpdieren.

Vis: ansjovis, armed trevally, braam, harder, meerval, rode poon, sardines. Schaaldieren: garnalen, krab, kreeft. Schelpdieren: coquilles, kokkels, mosselen. Overig: inktvis.

Zuivel & kaas.

Zuivel: kokosmelk, kokosroom. 

Vetten & Oliën.

Oliën: Kokosolie.

Noten, zaden & granen.

Noten: cashewnoten, pinda’s, pistachenoten, waternoot. Zaden: sesamzaad, wit en zwart. Granen: aplati (groene rijst), neoq san pha thong kleefrijst, kao luang, kaew, jasmijnrijst, rode rijst, tapioca, zwarte rijst. 

Dranken. 

Thaise Whisky.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen