maandag 16 maart 2015

Wereldsmaken: Spanje

Een overzicht van de meest gebruikte ingrediënten per productcategorie. Deze producten kunnen dienen als inspiratiebron voor je componenten en composities. 

Groenten

Aardappelen (baronesse), artisjok (tudela), asperges, aubergine, bacon avocado, bleekselderij, bloemkool, cantharellen, champignons, courgette, eekhoorntjesbrood, erwten, groene asperges, kappertjes, kikkererwten, knoflook, kuifhyacint bloemen, lente-ui, negra paprika, oesterzwam, olijven, paprika, pompoen, prei, sla, rode ui, Spaanse peper, sperziebonen, spinazie, tomaten, truffels, tuinbonen, uien, venkel, wilde distel, witlof, witte kool, wortels, zoete aardappel, zoete paprika, zoete ui.

Fruit

Aardbeien, abrikoos (bulida), appels, cactusvijg, citroen (verna, primofiori), dadels, dr. Julesguyot peer, frambozen, granaatappel, grapefruit, kaki, kersen, kumquat, kweeperen, limoen, limonera, mandarijn, meloen, peren, perzik, pomelo, pruimen (japonesas), sinaasappel (navelina, salustiana, sanguinelli, nova), stervrucht, susine, tendral honingmeloen, vijgen, zill mango.

Vlees, wild & gevogelte.

Vlees: geitenvlees, lamsvlees, rundvlees, stierenvlees, varkensvlees. Wild: konijn, wild zwijn. Gevogelte: duif, eend, fazant, ganzen, kalkoen, kip, kwartel, patrijs. Overig: kikkers, slakken.

Vleeswaren.

Jamón Ibérico, Jamón Redondo, Jamón Serrano, Morcillas de Arroz, Morcilla Jabugo, Botifarra, Morcilla Asturiana, Morcilla de Requema, jabugo, pamplona, lomo embuchado extra de cerdo ibérico, morcon de cerdo, espetec, palacios, fuet extra sin pimienta, chorizo de soria, chorizo de cantimpalo, chorizo blanco ibérico, mini-chorizo, chorizo rojo ibérico de jabugo, longaniza de aragon, chorizo rojo albaceteno, sobrassada de mallorca, longaniza de pascus. 

Vis, schaal- en schelpdieren.

Vis: ansjovis, forel, heek, korenaarsvisjes, mojama de atún, mul, paling, poon, rog, sardientjes, tarbot, tonijn, zalm, zeeduivel. Schaaldieren: gamba’s, garnalen, kokkels, kreeft, langoest, Noordzee krab, rode diepzeekrab, schaalhoren, venusschelp. Schelpdieren: bruine venusschelp, kokkels, middellandse zeemosselen, crassostrea anglulata oesters, sint-jakobsschelp. Overig: eendenmossel, inktvis, kuit.

Zuivel & kaas. 

Zuivel: geitenmelk, koeienmelk, kwark, schapenmelk, yoghurt. Kaas: aragón, airiños, cabrales, camerano, formatge de la selva, geitenkaas, hüttenkäse, idiazabal, la breña, la serena, los ibores manchego, los vazquez, mahòn, roncal, tietar, valdéon.

Vetten & oliën. 

Vetten: boter, reuzel. Oliën: Arbequina, Cornicabra, Hojiblanca, Manzanilla Aloreña, Ocal, Picudo. 

Noten, zaden & granen. 

Noten: amandelen, hazelnoten, kastanjes, pijnboompitten, pinda’s, walnoten. Granen: custard, maïs, rijst (bomba, bahia, thai bonnet), rogge, tarwe.

Dranken. 

Cava, Rioja (wijn), sherry, cider, sangria, sidra, brandy.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen