maandag 16 maart 2015

Wereldsmaken: Peru

Een overzicht van de meest gebruikte ingrediënten per productcategorie. Deze producten kunnen dienen als inspiratiebron voor je componenten en composities. 


Groenten

Aardappelen, arracacha, artisjok, avocado, bonen (lima/boter), cassave, knoflook, lente ui, maïs, mashua, olijven, palmharten, pompoen, rode ui, sperziebonen, tomaten, uien, zoete  aardappel, zwarte maïs. 

Fruit. 

Ananas, bakbananen, bananen, cactusvrucht, camu camu, cherimoya, citroen, cocona (stervrucht), gele passievrucht, goudbes, granadilla, kaapse bes, kaiwa, kumquat, kweepeer, limoen, lucuma, lula, mango, passievrucht, sauco (vlierbes), tamarillo. 

Vlees, wild & gevogelte. 

Vlees: geitenvlees, rundsvlees, schapenvlees, varkensvlees. Wild: konijn, lamavlees. Gevogelte: eend, kip. Overig: cavia, orgaanvlees van geit, kip, rund, relleno (bloedworst). 

Vis, schaal- en schelpdieren. 

Vis: ansjovis, forel, kabeljauw, makreel, rog, sardines, tong, tonijn, zalm, zeebaars (ceviche). Schelpdieren: coquilles. mangrovekokkel, mosselen, purperenmantel. Schaaldieren: garnalen, krab, rivierkreeft. Overig: inktvis, octopus, slakken, zee-egel. 

Zuivel & kaas. 

Zuivel: gecondenseerde melk, volle melk. Kaas: mantecoso, paria, queso fresco (of uitgelekte ricotta) 

Vetten & oliën. 

Vetten: margarine, reuzel. Oliën: plantaardige oliën. 

Noten, zaden & granen. 

Noten: pinda’s, walnoten. Zaden: amarant, anatto, cañihua, Granen: kiwicha, quinoa, rijst, tarwe. 

Dranken

Pisco (druivenbrandewijn), Chica de Jora (maisbier)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen