vrijdag 6 maart 2015

Valderrama inspireert met Ocal olijfolie!

Deze maand is Valderrama een van onze partners in creativiteit. Zij laten jou als chef zien wat je met één van hun prachtige soorten olijfolie kunt, namelijk: Ocal.

Olijfolie van Valderrama
Sinds 1853 werkt de Spaanse familie Valderrama met veel toewijding aan de plantage en cultivering van olijfbomen om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken met haar Extra Virgin. Voor iedere toepassing is er wel een geschikte Valderrama olijfolie te vinden en zeker niet alleen in hartige gerechten (zie hieronder een overzicht van de verschillende soorten olie). Een neutrale en bijzonder zachte olijfolie is de Ocal. 

Valderrama olijfolie in de keuken
De Ocal olijfolie kun je breed inzetten in de keuken. Je kunt er mee aromatiseren, glaceren, puree afmaken, of in ijs/sabayons gebruiken. Ook in de patisserie en zoete keuken kun je de Ocal toepassen, deze olijfolie zorgt namelijk voor een krachtige natuurlijke smaakversterking. Je kunt er ook perfect sauzen mee monteren, zoals wij in deze compositie doen! Door de Ocal krijgt de 'mayonaise' een groene karakter welke mooi combineert met het zure van de limoen en het zoete van de honing. 

Wil je variëren op deze compositie? Wij geven je componenten (onder de compositie) waarmee je het gerecht aan kunt passen zodat helemaal het bij jouw stijl past!

Wil je meer weten over Product Placement op Gastronomixs? Klik dan hier.

Soorten Valderrama olijfolie en toepassingen:


Ocal 
Smaak: neutraal, zacht.
Toepassing: aromatiseren, glaceren, puree, carpaccio, ijs, sabayons, patisserie, monteren sauzen.

Arbequina
Smaak: groene appeltjes, limoen, mango, banaan en vers gemaaid gras, ideaal voor salades, dressings, risotto’s, het glaceren van groenten, uniek over verse vruchten, zoals gele meloen, ananas en banaan. 
Toepassing: perfect om witbrood in te dopen.

Hojiblanca 
Smaak: zachte tonen van rucola, jong groen hout, liguster en tomaat, ultiem geschikt voor zowel de ‘koude’ als de ‘warme’ keuken.
Toepassing: ideaal voor bakken en braden (kan hogere temperaturen verdragen) tonijn, vleesbereiding, gevulde tomaatjes, gemixte salades.  Heerlijk om donker en zuurdesem brood in te dopen.

Picudo 
Smaak: verfijnd, boterachtig, nootachtig, licht bitter.
Toepassing: mayonaise, bereiding witvis, langoustines, vissoepen, puree en past afmaken, vis- en groentesauzen monteren, botersaus (50% geklaarde boter, 50% Picudo).

Cornicabra 
Smaak: zeer uigesproken, vers gras, grapefruit, citroen en een duidelijk pepertje aan het eind.
Toepassing: uitermate geschikt voor stoofschotels en het bakken en braden van alle wild- en gevogeltegerechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten