dinsdag 17 maart 2015

Rungis inspireert met Perupa aardappelen!

Deze maand is Rungis een van onze partners in creativiteit. Het team van Rungis speurt de hele wereld af naar bijzondere ingrediënten. Deze maand laten ze je zien wat je met één van hun vondsten kunt: Perupa aardappelen.

Coulourful Perupas
Van de gekleurde aardappelen is de truffelaardappel bij veel chefs het meest bekend. Er is echter veel meer te ontdekken. Rungis introduceert een range van zes nieuwe gekleurde aardappelen: de Perupas. Ieder met een eigen kleur en eigenschap. Van vastkokend tot kruimig en van een ronde volle smaak tot een iets bittere en frisse smaak. De Perupas zijn vanaf nu verkrijgbaar bij horeca-leverancier Rungis.

Perupas in de keuken
De Perupas kun je heel breed inzetten in de keuken, elk soort heeft diverse toepassingen. Je verrast je gasten altijd met originele smaken, kleuren en structuren. Wij gebruikten verschillende aardappelen in één compositie. Samen zorgen de aardappelbereidingen voor contrast in smaak en structuur. Dit combineerden we met een Peruaanse klassieker: ceviche. Met de componenten van Gastronomixs zijn de mogelijkheden om op dit gerecht te variëren eindeloos. 

Wil je variëren op deze compositie? Wij geven je componenten (onder de compositie) waarmee je het gerecht aan kunt passen zodat helemaal het bij jouw stijl past!

Wil je meer weten over Product Placement op Gastronomixs? Klik dan hier.

Soorten Perupa aardappelen:

VIOLET QUEEN
Kleur: Donkerpaars.
Smaak: Licht zoet, aards, nootachtig, rode biet.
Structuur: Grof kruimig, maar wel vrij vast.
Vorm: Langwerpig ovaal. 
Toepassing: Sauteren, roosteren, chips.

VIOLETTA
Kleur: Paars.
Smaak: Noot, nootmuskaat, gestoomd: dennen-/harsgeur.
Structuur: Vastkokend, zacht van binnen.
Vorm: Ovaal.
Toepassing: Stomen, roosteren, friet.

ANYA
Kleur: Wit
Smaak: Delicaat, vol, romig, nootachtig, fris, aards.
Structuur: Vastkokend met een aangename bite.
Vorm: Knobbelig, lang.
Toepassing: Roosteren, stomen, sauteren.

DOUBLE FUN
Kleur: Paars / geel.
Smaak: Romig, neutraal.
Structuur: Romig, tamelijk vastkokend.
Vorm: Ovaal.
Toepassing: Puree, friet, chips, blancheren, puree in basis voor deeg.

MAGENTA LOVE
Kleur: Roze.
Smaak: Vers, 'groentebeleving', bittertje.
Structuur: Vastkokend, licht en vers
Vorm: Langwerpig ovaal.
Toepassing: Sauteren, roosteren, stomen.

BLUE STAR
Kleur: Paars.
Smaak: Zacht neutraal, hint van nootmuskaat.
Structuur: Blijft heel na stomen, krokant na bakken of frituren.
Vorm: Groot, rond/ovaal.
Toepassing: Stomen, chips, roosteren, voeg zuur toe om kleur te behouden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen