zaterdag 6 december 2014

Topchef van over de grens: Daniel Humm***

Eleven Madison Park*** en NoMad*; dit zijn de twee restaurants waar deze Zwitserse topchef aan het roer van de keuken staat. In deze keukens worden klassieke smaakcombinaties met moderne kooktechnieken gecombineerd. Deze visie en manier van koken heeft onze gastchef van deze maand Daniel Humm na een lange en constante weg naar de top gecreëerd. In dit blog lees je welke culinaire weg hij heeft en gevolgd en wat je van hem kunt leren!

Daniel Humm werd geboren in 1976 en groeide op in het noordelijk gelegen Zwitserse dorpje Strengelbach. Mede dankzij zijn moeder begon zijn culinaire carrière al vroeg: op zijn 14e jaar startte Daniel zijn eerste baan als leerling bij het hotel Baur au Lac te Zurich. Verder werkte hij in meerdere vijf sterren hotels verspreid over heel Zwitserland.

Zijn eerste leidinggevende functie kreeg hij in hoog gelegen bergdorpje St. Gallen. Daniel werd chef van het Gasthaus zum Gupf en behaalde ook zijn eerste Michelinster. Later werkte hij onder Chef Gérard Rabaey van het drie sterren restaurant Montreux. De heer Rabaey is tot de dag vandaag de grote mentor van Daniel Humm. Orde en organisatie waren de grote leerprojecten in deze periode. 

In 2003 maakte Daniel de overstap naar Amerika. Hij belandde in vele restaurants en gooide hoge ogen. Eén van deze restaurants was Campton Place waar hij een mooie prijs won: Hoogste beoordeling nieuwkomer door San Francisco Chronicle. Vijf jaar later werd Daniel benoemd tot executive chef in Danny Meyer’s Eleven Madison Park. Weer behaalde hij veel prijzen met als ultieme bekroning de derde Michelin ster.

De visie en stijl van koken is tot stand gekomen door de lange en constante weg van groeien op persoonlijk en culinair vlak. Door in vele restaurants te groeien tot een leidinggevende functie kreeg Daniel steeds de kans om zijn stijl van koken tot uiting te brengen: klassiek Franse keuken met moderne invloeden. Hij is een goed voorbeeld voor de jonge kok die nog onder aan de culinaire ladder staat: blijf geloven en ontwikkel jezelf!

Bekijk hier de drie composities die hij met ons deelt en ga er direct mee aan de slag! We laten je ook zien hoe je kunt variëren op één van zijn gerechten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten