zaterdag 13 december 2014

Toolbook creatiemethode: Omkeren

Heb jij het Gastronomixs Culinair Toolbook al in je bezit? Een onmisbaar boek over creativiteit in de keuken. In het boek bieden we je verschillende creatieve tools. Eén van deze tools is 'vergroten/verkleinen'. Vandaag laten we je zien hoe je deze in de keuken gebruikt.

Deze methodes gebruik je om denkpatronen te doorbreken. Ze geven richting aan je gedachten en laten je op een nieuwe manier naar een bestaande situatie of product kijken. Dit kun je ook toepassen op klassiekers of eigen bestaande gerechten. Zo kun je bijvoorbeeld de methode omkeren gebruiken. 

Omkeren
Andersom denken. Maak iets warm wat altijd koud geserveerd wordt. Serveer iets wat altijd in een kop geserveerd wordt eens in een glas of gril wat normaal rauw geserveerd wordt. Deze uit de designwereld afkomstige techniek zorgt vaak voor onverwachte uitkomsten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een warme salade Niçoise?

Hoe gebruik ik deze creatiemethode?
In het archief van Gastronomixs vind je een remake van een garnalencocktail. Dit is een goed voorbeeld van hoe je deze creatiemethode kunt gebruiken. Hier is namelijk de saus in plaats van koud (klassiek!) warm en is de kropsla verwerkt tot granité.

Ben je benieuwd naar de andere creatiemethodes? Bestel dan hier het boek en ga er mee aan de slag in jouw keuken! Wist je dat je er deze maand een Pro-account van twee maanden gratis bij krijgt? Perfect als kado voor de feestdagen of voor jezelf natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten