maandag 22 december 2014

Escabeche

Daniel Humm deelt deze maand drie van zijn bijzondere gerechten met ons! Eén daarvan is langoustine met groenten à la grecque. In deze compositie vind je ook een escabeche vinaigrette. Heb jij wel eens escabeche gemaakt? 

Escabeche is gepocheerde of gebakken vis die ingelegd wordt in een zure marinade. Het is ooit ontstaan om vis langer houdbaar te maken. Je komt het veel tegen in Spanje, Zuid- en Midden- Amerika.Traditioneel wordt het als onderdeel van het ontbijt gegeten. 

Je kunt er verschillende soorten vis voor gebruiken. Voor de zure marinade is het meestal azijn, maar het kan ook sap van citrusvruchten zijn. Het marineren gebeurt voor minimaal een nacht en het gerecht wordt koud geserveerd. 

Over de hele wereld vind je verschillende varianten van escabeche. Zo wordt de vis in Jamaica gemarineerd met azijn, uien, Chayote, wortelen en Scotch Bonnet pepers. Ook bestaan er varianten met vlees erin. 

Op Gastronomixs vind je ook het component rolmops a la escabeche en een aantal andere bijzondere (rauwe) visbereidingen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten