zondag 28 december 2014

Culinair leesvoer: Relae - a book of ideas

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel klassieke als moderne boeken. De recepten die erin te vinden zijn kun je maken om een techniek onder de knie te krijgen, de denkwijze van een chef te begrijpen, smaak-combinaties uit te proberen, een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken of eenvoudigweg voor inspiratie. In de serie blogs over culinair leesvoer vertellen we je meer over bijzondere boeken die jij gelezen móet hebben!

Christian F. Puglisi is de chef en eigenaar van Relae, een toprestaurant in Kopenhagen waar eenvoud en puur, biologisch eten voorop staan. Dit prachtig vormgegeven boek is een vastlegging van zijn prestaties, een boek dat zijn moderne, gedurfde en unieke concepten deelt, hiermee laat hij zien waarom hij een van de meest invloedrijke moderne chefs ter wereld genoemd wordt. 

Dit is absoluut geen standaard kookboek dat volstaat met alleen maar recepten, in plaats daarvan concentreerde hij zich op het inspireren van mensen met zijn eigen filosofie over koken. Het boek is niet alleen gevuld met zijn ideeën maar ook met tips en adviezen, aanbevelingen, how-to's, geleerde lessen en stof die aanzet tot nadenken. Een hobby-kok zal dit boek waarschijnlijk overweldigend vinden en daarom niet optimaal gebruik kunnen maken van alles wat dit boek te bieden heeft, het is namelijk echt gericht op chefs.

Dit boek is nu te winnen!
Vul nu de gastronomixs enquête in en win niet alleen Relæ: A book of Ideas, maar ook:
- A new napa cuisine van Christopher Kostow
- Dabbous The cookbook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten