zaterdag 15 november 2014

Toolbook creatiemethode: Vergroten/Verkleinen

Heb jij het Gastronomixs Culinair Toolbook al in je bezit? Een onmisbaar boek over creativiteit in de keuken. In het boek bieden we je verschillende creatieve tools. Eén van deze tools is 'vergroten/verkleinen'. Vandaag laten we je zien hoe je deze in de keuken gebruikt. 

Deze methodes gebruik je om denkpatronen te doorbreken. Ze geven richting aan je gedachten en laten je op een nieuwe manier naar een bestaande situatie of product kijken. Dit kun je ook toepassen op klassiekers of eigen bestaande gerechten. Zo kun je bijvoorbeeld de methode vergroten/verkleinen gebruiken. 

Verkleinen
Objecten of gerechten vergroten of verkleinen werkt altijd goed. Denk aan een vierpersoons carpaccio om te delen aan tafel. Maar je kunt ook een volledig gerecht verkleinen tot een verfijnde amuse.

Hoe gebruik ik deze creatiemethode?
In het archief van Gastronomixs vind je een huzarensalade revival. Dit is een goed voorbeeld van hoe je deze creatiemethode kunt gebruiken. Van de klassieke huzarensalade maakten we een canapé met huzarensalade en kalfsrosbief. Zo kun je natuurlijk meer bijzondere en herkenbare combinaties verkleinen, wat dacht je van draadjesvlees als verfijnd garnituur?

Ben je benieuwd naar de andere creatiemethodes? Bestel dan hier het boek en ga er mee aan de slag in jouw keuken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten