donderdag 6 november 2014

Nieuwe Product Placer: Valderrama

Deze maand positioneert Valderrama zich als partner in creativiteit! Zij laten jou als chef zien wat je met één van hun producten kunt, namelijk: Smoked Arbequina olijfolie. 

Product placement op Gastronomixs?
Door middel van Product Placement op Gastronomixs bieden we bedrijven de kans om de mogelijkheden te tonen met hun product(en). Wij creëren hiermee een compositie. 

Olijfolie van Valderrama
Sinds 1853 werkt de Spaanse familie Valderrama met veel toewijding aan de plantage en cultivering van olijfbomen om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken met haar Extra Virgin. Voor iedere toepassing is er wel een geschikte Valderrama toepassing te vinden en zeker niet alleen in hartige gerechten (zie hieronder een overzicht van de verschillende soorten olie). Een bijzondere olijfolie is de smoked arbequina. 

Valderrama olijfolie in de keuken
De ‘Smoked Arbequina’ wordt in een rookkast ‘koudgerookt’ op een mengsel van hooi, eikenhoutkrullen en diverse kruiden. Volgens een methode, zoals in Finland reeds 1000 jaar gebruikelijk is, nu echter uitgevoerd op de Finca van Valderrama in Toledo. Het effect is verbluffend. Het ruiken van deze olijfolie is op zich al een feest. In de keuken zijn een paar drupjes al genoeg, maar je kunt er bijvoorbeeld ook mee konfijten, zoals wij in deze compositie doen! Hierdoor krijgen de aardappels een mooie rooksmaak die perfect combineert met rauwe zalm.

De compositie van Valderrama is deze maand gratis te bekijken! Wil je variëren op deze compositie? Wij geven je componenten (onder de compositie) waarmee je het gerecht aan kunt passen zodat helemaal het bij jouw stijl past!

Wil je meer weten over Product Placement op Gastronomixs? Klik dan hier.

Soorten Valderrama olijfolie en toepassingen:

Arbequina
Smaak: groene appeltjes, limoen, mango, banaan en vers gemaaid gras, ideaal voor salades, dressings, risotto’s, het glaceren van groenten, uniek over verse vruchten, zoals gele meloen, ananas en banaan. 
Toepassing: perfect om witbrood in te dopen.

Hojiblanca 
Smaak: zachte tonen van rucola, jong groen hout, liguster en tomaat, ultiem geschikt voor zowel de ‘koude’ als de ‘warme’ keuken.
Toepassing: ideaal voor bakken en braden (kan hogere temperaturen verdragen) tonijn, vleesbereiding, gevulde tomaatjes, gemixte salades.  Heerlijk om donker en zuurdesem brood in te dopen.

Picudo 
Smaak: verfijnd, boterachtig, nootachtig, licht bitter.
Toepassing: mayonaise, bereiding witvis, langoustines, vissoepen, puree en past afmaken, vis- en groentesauzen monteren, botersaus (50% geklaarde boter, 50% Picudo).

Ocal 
Smaak: neutraal, zacht.
Toepassing: aromatiseren, glaceren, puree, carpaccio, ijs, sabayons, patisserie, monteren sauzen.

Cornicabra 
Smaak: zeer uigesproken, vers gras, grapefruit, citroen en een duidelijk pepertje aan het eind.
Toepassing: uitermate geschikt voor stoofschotels en het bakken en braden van alle wild- en gevogeltegerechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten