zondag 30 november 2014

Cut in half food

Een spectaculair ogend gerecht is met kerst natuurlijk een must! Hiermee heb je wellicht iets extra bijzonders te pakken... Fotograaf Beth Galton en foodstylist Charlotte Omnes hebben ons dit jaar geïnspireerd met een reeks betoverende foto's van alledaagse voedingsmiddelen en dranken, maar dan keurig in tweeën gesneden.Charlotte benaderde het voedsel op verschillende manieren. sommige items zagen er geweldig uit zonder enige manipulatie, andere items vereisten styling trucs zoals het gebruik van gelatine in vloeistof. Door deze items in tweeën te snijden gingen ze hun gewoonlijke doel, het oproepen van eetlust, voorbij. In deze foto's wordt de innerlijke wereld van de producten verkend.

Deze manier van presenteren hebben we al wel eens eerder gezien in de Modernist Cuisine boekenreeks. Deze boeken laten de schoonheid, passie en wetenschap van koken zien. Door beelden van gerechten en bereidingsmethoden doormidden te snijden, krijgt de kijker een veel duidelijker beeld van hoe het proces in elkaar steekt. Hier gaat het dus niet alleen om het creëren van een bijzonder beeld, het heeft ook een wetenschappelijke waarde.

Om eens wat nieuws met je presentatie van een gerecht te doen zou je daarom eens kunnen kijken naar deze foto's. Vaak ontstaan er prachtige geometrische patronen wanneer je een gerecht of food product doormidden hakt, een beeld dat niemand eigenlijk ooit goed ziet. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als je de gegrilde spitskool met vulling doormidden zou snijden? Dat zou wel eens een verrassend gezicht kunnen zijn!

Bekijk hieronder de 'behind the scenes' video van de serie Cut in Half:

Directed and edited by Bob Bowen. Photography: Beth Galton. Food Styling: Charlotte Omnès. Music: Matthew Bowen.

Door te experimenteren met verschillende componenten op Gastronomixs ontstaan niet alleen vernieuwende smaaksensaties maar ook bijzondere vernieuwende presentaties op bord. Voor inspiratie in foodstyling van je gerecht kun je ook eens kijken naar de composities van onze gastchefs! Ben je nog geen lid? Word dan hier lid voor maar 5,- per maand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten