zaterdag 22 november 2014

Big Green Egg setting 4: Pizzasteen

De Big Green Egg is veelzijdig en multifunctioneel als je gebruik maakt van de diverse settings. Vandaag lichten we setting 4 toe op ons blog.

Setting 4 is al het patisserie werk, brood, taarten, pizza’s, groenten poffen. Alles wat op een normale ovenvloer gebakken wordt kan op deze manier ook in de Big Green Egg bereid worden. ConvEGGtor™ is de nieuwe naam voor de keramische plate setter die dient als warmteschild zodat het voedsel niet direct in contact komt met de warmte.

Op Gastronomixs.com vind je per setting de belangrijkste basistechnieken. Daarnaast bevat ook elk ingrediënt een bereiding met de Big Green Egg. Een aantal componenten waarbij setting 4 gebruikt wordt zijn: mini pizza met rode bietjes en geitenkaas, chocoladetaartje met vloeibare vulling en focaccia met rozemarijn

Experimenteer met de verschillende settings en combineer in MyGSX verschillende bereidingen tot een eigen compositie! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten