dinsdag 4 november 2014

Big Green Egg setting 3: Dutch Oven

De Big Green Egg is veelzijdig en multifunctioneel als je gebruik maakt van de diverse settings. Vandaag lichten we setting 3 toe op ons blog.


Een Dutch Oven is een soort 'onverwoestbare' braadpan; een gietijzeren pan met een zeer dikke wand en een goed sluitende deksel die geschikt is voor het maken van alle stoofbereidingen. Op de Big Green Egg gebruik je hem meestal zonder deksel, zodat de smaak van de Big Green Egg er goed in kan trekken. Over deze pan schreven we al eens eerder een blog.

Op Gastronomixs.com vind je per setting de belangrijkste basistechnieken. Daarnaast bevat ook elk ingrediënt een bereiding met de Big Green Egg. Een aantal componenten waarbij setting 3 gebruikt wordt zijn: champignonduxelle uit de stoofpan, geroerbakte spinazie en gebakken zwarte olijf

Experimenteer met de verschillende settings en combineer in MyGSX verschillende bereidingen tot een eigen compositie! 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen