donderdag 9 oktober 2014

Topchef van over de grens: Sven Elverfeld***

In het Duitse Wolfsburg is het bewonderenswaardige drie-sterren restaurant Aqua gelegen. Recht tegenover de grote industriestad, gescheiden door een grote oppervlakte water runt Sven Elverfeld zijn unieke keuken. Door klassieke, traditionele en streekgebonden gerechten te veranderen tot moderne en spectaculaire gerechten heeft deze chef een eigen visie ontwikkeld op de hedendaagse gastronomie. In dit blog lees je meer over de kookstijl en filosofie van Sven Elverfeld.

Elke regio per land heeft een speciaal gerecht waarmee de lokale bevolking is opgegroeid. Dit is voor Sven Elverveld vaak de basis voor het bedenken en creëren van een nieuw gerecht op zijn menukaart. Door de bestaande smaken in de klassieke gerechten te gebruiken creëert deze topchef lichte gerechten vol hedendaagse kooktechnieken die herinneringen oproepen voor de gasten in het restaurant.

Naast deze eigen filosofie op koken beschikt Sven Elverfeld over een unieke locatie met de best voorradige producten. De kleine, bewerkelijke gerechten zijn met zeer grote precisie gedresseerd op het chique serviesgoed van restaurant Aqua. De strakke presentatie in verband met de minimale aankleding van het restaurant zorgt ervoor dat de focus volledig op de gerechten gericht wordt.

In november 2001 ontving Sven Elverfeld zijn eerste Michelin ster. Door het stelselmatig groeien en verder ontwikkelen van zijn kookstijl bereikte hij samen met zijn team in 2013 de magische drie Michelinsterren. Ook staat hij dit jaar als nummer 28 geplaatst in de St. Pellegrino World’s 50 Best restaurants.

Sven Elverfeld’s Aqua is een goed voorbeeld van het juist invullen van de marketingmix: door het juiste product met goede prijs op een unieke locatie met het geschikte personeel te               bereiden zorgt hij voor een rendabele onderneming!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten