donderdag 23 oktober 2014

Toolbook creatiemethode: K.I.S.S.

Heb jij het Gastronomixs Culinair Toolbook al in je bezit? Een onmisbaar boek over creativiteit in de keuken. In het boek bieden we je verschillende creatieve tools. Eén van deze tools is 'creatiemethodes'. Vandaag laten we je zien hoe je deze in de keuken gebruikt. 

Deze methodes gebruik je om denkpatronen te doorbreken. Ze geven richting aan je gedachten en laten je op een nieuwe manier naar een bestaande situatie of product kijken. Dit kun je ook toepassen op klassiekers of eigen bestaande gerechten. Zo kun je bijvoorbeeld de methode K.I.S.S. gebruiken. 

K.I.S.S.: Keep It Simple Stupid
Deze methode komt uit de reclamewereld en staat voor de kunst van het weglaten. Een compositie wordt er vaak beter en rustiger van. Versimpelen dus! En wil je je creativiteit echt prikkelen? Haal dan een essentieel component uit een compositie. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je vlees uit hachee weghaalt?

Hoe gebruik ik deze creatiemethode?
In het archief van Gastronomixs vind je gelakte procureur met dikke frieten pittige mayonaise en rode koolsalade. Dit is een goed voorbeeld van hoe je deze creatiemethode kunt gebruiken: onwijs simpel, geen overbodige garnituren en gefreubel en daardoor ijzersterk! 

Ben je benieuwd naar de andere creatiemethodes? Bestel dan hier het boek en ga er mee aan de slag in jouw keuken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten