maandag 13 oktober 2014

Culinair leesvoer: Culinaria Russia

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel klassieke als moderne boeken. De recepten die erin te vinden zijn kun je maken om een techniek onder de knie te krijgen, de denkwijze van een chef te begrijpen, smaak-combinaties uit te proberen, een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken of eenvoudigweg voor inspiratie. In de serie blogs over culinair leesvoer vertellen we je meer over bijzondere boeken die jij gelezen móet hebben!


De wereld zit vol inspiratie. Iedere eetcultuur kent bijzondere gerechten en technieken. Sommige eetculturen zijn hier wat minder bekend. Hoeveel weet jij bijvoorbeeld van de Russische keuken? Het boek Culinaria Russia - Rusland - Oekraïne - Georgie - Armenië - Azerbeidzjan geeft je een kijkje in de geschiedenis van deze landen en daarbij alle info over de eetcultuur: erg interessant dus!

Het boek is opgedeeld in hoofdstukken per land. Zo begint het boek met Rusland. Na een korte introducties wordt overgegaan op informatie over het traditionele Russische fornuis en vervolgens over Russische eetgewoontes. Eten is een belangrijke aangelegenheid in Rusland en hier wordt dan ook ruim de tijd voor genomen, immers: 'wie lang eet, leeft ook lang'. Daarna vind je informatie over veelgebruikte ingrediënten als wodka, steur, kaviaar, wild, brood, bier, veenbessen en orgaanvlees. Typische recepten worden gegeven van bijvoorbeeld bliny, pasteien, gerechten met haring en ingelegde augurken. Op deze manier volgen er nog 4 hoofdstukken over de andere landen. Een boek met ongekend veel recepten en informatie waardoor je een compleet beeld krijg van deze keuken en je hopelijk weer inspiratie geeft die je in jouw keuken kunt gebruiken.

Op Gastronomixs vind je natuurlijk het recept voor de Russische klassieker: blini

Geen opmerkingen:

Een reactie posten