dinsdag 21 oktober 2014

Creativiteit in de keuken

Koken is een echt ambacht, het duurt jaren voor je alle technieken en warenkennis onder de knie hebt. Een aspect wat daarbij vaak over het hoofd wordt gezien is creativiteit. Creativiteit is een onmisbaar wapen om jezelf te onderscheiden van 'de rest'. Bovendien levert creativiteit in de keuken je niet alleen plezier, maar ook nog eens rendement op!

Met de creatieve bril op zie je mogelijkheden die anderen links laten liggen of maak je met iets heel eenvoudigs een spectaculair gerecht. In onze ogen is het in de huidige rationele en zakelijke maatschappij een ondergewaardeerde competentie die juist het verschil maakt! Creativiteit is ook zeker niet weggelegd voor enkel toprestaurants. Het is een klein onderdeel van het hele proces in de keuken, elke verandering die je doorvoert heeft natuurlijk invloed op de dagelijkse werkzaamheden en de werkdruk. Maar toch, als je weet hoe je creativiteit goed kunt gebruiken, kan het je een hoop opleveren. 

Maar hoe doe je dat? Creatief zijn in de keuken?
Het Gastronomis Toolbook laat je zien dat creativiteit iets anders is dan exclusief koken. Het boek neemt je aan de hand van een uniek stappenplan mee door het creatieve culinaire creatieve denkproces. Je kiest zelf hoe en waarop jij het toepast. Het boek is een culinaire gereedschapskist vol met handvaten, deelrecepten en methoden om je creativiteit op een hoger plan te tillen. Het laat zien dat er nog zo veel te ontdekken valt...

Heb jij het voor iedere kok onmisbare Gastronomixs Culinair Toolbook nog niet in je bezit? Bestel hem dan snel op onze website! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten