dinsdag 23 september 2014

Toolbook creatiemethode: Verplaatsen

Heb jij het Gastronomixs Culinair Toolbook al in je bezit? Een onmisbaar boek over creativiteit in de keuken. In het boek bieden we je verschillende creatieve tools. Eén van deze tools is 'creatiemethodes'. Vandaag laten we je zien hoe je deze in de keuken gebruikt. 

Deze methodes gebruik je om denkpatronen te doorbreken. Ze geven richting aan je gedachten en laten je op een nieuwe manier naar een bestaande situatie of product kijken. Dit kun je ook toepassen op klassiekers of eigen bestaande gerechten. Zo kun je bijvoorbeeld de methode verplaatsen gebruiken. 

Verplaatsen
Draai de rollen van componenten om. Zo zijn aardappeltjes een garnituur bij klassieke asperges maar, je kunt de aardappel ook een andere rol geven. Bijvoorbeeld als basis van een taartje van aardappel, gebakken asperges en klassieke garnituren. 

Hoe gebruik ik deze creatiemethode?
In het archief van Gastronomixs vind je een remake van Hollandse appeltaart. Dit is een goed voorbeeld van hoe je deze creatiemethode kunt gebruiken. Appeltaart kennen we als stukjes appel met rozijnen en deeg erom. Door alle componenten los te halen en te verplaatsen ontstaat een compleet nieuw gerecht, waarin de klassieker wel nog te herkennen is! 

Ben je benieuwd naar de andere creatiemethodes? Bestel dan hier het boek en ga er mee aan de slag in jouw keuken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten