woensdag 17 september 2014

Gastronomixs gaat naar school

GASTRONOMIXS ALS LESMATERIAAL 
Middelbare horecaschool ’s-Hertogenbosch integreert Gastronomixs in de lessen!

Gastronomixs is ooit ontstaan uit het idee dat leren en bijblijven in je vak ook gewoon leuk zou moeten zijn. Het team van Gastronomixs zet alles op alles om warenkennis en basistechnieken zo inspirerend en duidelijk mogelijk in beeld te brengen. Als je op zoek bent naar een klassieke basisbereiding, achtergrondinformatie over een bepaald ingrediënt of en bijzondere toepassing van dat seizoen product, dan kun je 24/7 terecht op Gastronomixs. Hiermee is de manier waarop chefs hun kennis vergaren en zichzelf inspireren voorgoed veranderd!

Trots
Ook het (vak)onderwijs veranderd en met name de keuze papier of digitaal is steeds vaker een afweging. Daarnaast veranderen pedagogische inzichten. In Nederland sloten scholen zoals de Rooi Pannen en de Cas Spijkers academie al eerder collectief abonnementen af voor hun studenten. Vanaf dit schooljaar gaat de Middelbare Horecaschool ’s-Hertogenbosch (onderdeel Koning Willem 1 College) Gastronomixs daadwerkelijk integreren in zowel de theorie als de praktijk. Samen met de leraren, onder coördinatie van docent Twan Musters, zijn er inmiddels veel basisrecepturen en warenkennis toegevoegd en wordt de content van Gastronomixs dit jaar nog verder aangevuld. We zijn erg trots dat we een bijdrage kunnen leveren aan het vakonderwijs in Nederland en in de toekomst voor de rest van de wereld.

Creativiteit kun je trainen
Dat creativiteit geen talent is, maar een vaardigheid die je kunt trainen, is een van onze speerpunten. De Middelbare Horecaschool ’s-Hertogenbosch heeft creativiteit altijd al op het programma staan maar gaat vanaf dit schooljaar werken met ons Culinair Toolbook om de jonge koks binnen hun interessegebied alle ins en outs van het creatieve proces bij te brengen.

Basistechnieken
Met de lancering van de nieuwe website op 15 september lanceren we ook de eerste reeks componentenschema’s met (klassieke) basisrecepten. Denk aan de belangrijkste deegsoorten, ijs, dressings, koeksoorten, beslagsoorten en bouillons. In de loop van dit jaar volgen nog schema’s met alle klassieke warme en koude sauzen, soepen, salades, etcetera. Zo heb je straks alle kennis die je nodig hebt op 1 plek beschikbaar! Het spreekt voor zich dat dit voor scholen een enorme stap voorwaarts is in de dagelijkse toepasbaarheid van Gastronomixs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten