woensdag 10 september 2014

Future Food Stage: Nik Tonglet


Op 14 en 15 september is het zover! Tijdens Chefs (R)Evolution is er naast het hoofdpodium een tweede (gratis toegankelijk!) podium waar je een kijkje krijgt in de toekomst van de gastronomie. Benieuwd wat er op het programma staat? Vandaag vertellen we je meer over één van de vooruitstrevende chefs die op het Future Food Stage te zien is, namelijk Nik Tonglet.


Nik is een gepassioneerde en, ondanks zijn jonge leeftijd (25), internationaal door de wol geverfde chef. Door de verschillende culturen waarin hij opgeleid is heeft hij een heel andere visie ontwikkeld op koken. Het fundament kreeg hij in Zuid-Afrika op Silwood: een befaamd kookinstituut in Kaapstad waarna hij stage ging lopen bij de legendarische The Test Kitchen (genoteerd in de World’s 50 best restaurants) Hij viel op als talent en na 14 maanden vroeg chef Luke Dale-Roberts of hij een pop-up restaurant in Zwitserland wilde opzetten. Om zijn nog steeds korte loopbaan nog meer glans te geven liep hij vervolgens stage bij Noma in Denemarken. Hier bleef vooral de 'Time and Place' filosofie van Redzepi hem bij.

Op het Future Food Stage laat Nik zien dat een compositie/smaakcombinatie overal ter wereld op eigen wijze uitgevoerd kan worden met respect voor de producten die daar op dat moment te verkrijgen zijn. Hij laat zien dat we helemaal geen producten van ver hoeven in te vliegen omdat we geïnspireerd zijn door een chef aan de andere kant van de wereld. Daarnaast gaat hij dieper in op shared dining waarop hij een geheel eigen visie ontwikkeld heeft.

Benieuwd naar het hele verhaal van Nik, zijn visie op toekomst van de gastronomie en alle ins & outs over creativiteit in de keuken? Kom dan naar het Future Food Stage op Chefs Revolution!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten