donderdag 25 september 2014

Culinair leesvoer: Werken met visEen terugkerend item op de blog van Gastronomixs over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, de denkwijze van een chef te begrijpen, smaak-combinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken.

Op Gastronomixs vind je op dit moment meer dan 10 componentenschema's van vis en schaal- en schelpdieren! We laten je allerlei mogelijkheden zien waar jij je eigen gerecht mee kan creëren. Wil je meer achtergrondinformatie over deze ingrediënten? Dan is 'Werken met vis' een perfect boek.

Het boek vertelt je meer over de meeste gangbare vis, schaal- en schelpdieren in Europa. Er wordt  op een beeldende manier informatie gegeven over belangrijke basistechnieken voor het schoonmaken (bijvoorbeeld het schoonmaken van tong) en bereiden van vis. Verder wordt er uitleg gegeven over klassieke sauzen en traditionele visrecepten uit Europa.

De schrijver van het boek, Bart van Olpen, belandde na te hebben gewerkt in Parijse sterrenkeuken in de vis. Hij schreeft het boek Fish Tales waar hij verschillende prijzen mee won. Later volgde ook deze Nederlandse versie.

Kijk eens bij onze componentenschema's van vis en schaal- en schelpdieren en gebruik een boek als deze om je warenkennis op peil te houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten