donderdag 14 augustus 2014

Future Food Stage: Luc Kusters


Op 14 en 15 september is het zover! Tijdens Chefs (R)Evolution is er naast het hoofdpodium een tweede (gratis toegankelijk!) podium waar je een kijkje krijgt in de toekomst van de gastronomie. Benieuwd wat er op het programma staat? Vandaag vertellen we je meer over één van de vooruitstrevende chefs die op het Future Food Stage te zien is, namelijk Luc Kusters.

Luc Kusters is chef van restaurant Bolenius in Amsterdam. Kusters leerde het koksvak onder andere bij Le Cirque, onder leiding van Robert Kranenborg. Drie jaar sleutelde hij aan het concept van Bolenius en eind 2010 opende hij samen met zakenpartner Xavier Giesen aan de Zuidas in Amsterdam. 

De kunst van het restaureren
De stijl van Luc wordt Nieuw Amsterdams genoemd. Dit gaat verder dan alleen geweldige gerechten. Luc heeft bijvoorbeeld zijn eigen moestuin en alles wat er gebeurt valt onder een bepaalde filosofie, namelijk: de kunst van het restaureren.

Volgens Luc moet je een restaurant beter verlaten dan dat je binnenkomt: je moet je fitter voelen. Vaak is het zo dat je je na een restaurantbezoek niet bepaald opgeladen voelt: je hebt veel gegeten, te veel gedronken of te lang gezeten. Alleen topkwaliteit is niet meer genoeg, het gaat om zuiver eten. Luc denkt écht na over het totale verloop van de avond uit in zijn Bolenius...

Benieuwd naar het hele verhaal van Luc, zijn visie op toekomst van de gastronomie en alle ins & outs over creativiteit in de keuken? Kom dan naar het Future Food Stage op Chefs Revolution!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten