dinsdag 15 juli 2014

Gerechten met Cerisa kersen

Ons archief is voor leden met een Pro-account altijd te bekijken. Hier vind je alle 187 (!) eerder gepubliceerde composities. Voor elk seizoen is er wel inspiratie te vinden, wat dacht je van de drie mooie composities met Cerisa kersen?

Cerisa kersen zijn overheerlijke grote kersen die met liefde geteeld worden. De rassen die Cerisa gebruikt zijn Regina en Kordia, deze rassen zijn niet het makkelijkst om te telen, maar hebben wel kwaliteiten die andere rassen niet hebben. Het zijn late rassen, wat zorgt dat ze een stevige bite hebben. De steel van een Cerisa kers is lang, groen en met kurk! Het kurkje is het gedeelte waarmee de steel aan de boom hecht. “Een kers verliest zijn sappen niet via de huid, maar via de steel”. Een Cerisa kers is met kurk, hierdoor blijft de Cerisa sappig!

De drie composities op Gastronomixs laten je zien hoe veelzijdig je kersen kunt gebruiken in de keuken. Wat dacht je van Cerisa kersen in een re-make van de klassieker 'ijs met warme kersen'? We maakten een snelle kersenconfiture met citroen, kersen met pindaspijs, cerises brulees met een vanilleroom quenelle. 

Overigens kun je het hele jaar genieten van Cerisa kersen, geweckt zijn ze namelijk erg lang houdbaar. Je maakt er bijvoorbeeld een saus van die je combineert met kubusfrites, asperges, geroosterd speenvarkenrib en gepofte ui. Of je maakt een friszure saus van de kersen en combineert deze met wilde eend, knolselderij en biet. Wil je nog meer mogelijkheden met kersen? Bekijk dan het componentenschema van kers.

Heb jij nog geen toegang tot het archief? Sluit dan snel een Pro account af!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten