donderdag 10 juli 2014

Culinair leesvoer: Smart BBQEen terugkerend item op de blog van Gastronomixs over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, de denkwijze van een chef te begrijpen, smaak-combinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken.

Op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt om te barbecuen, bijvoorbeeld met de Big Green Egg! De mogelijkheden zijn eindeloos en wat extra inspiratie is altijd welkom. Julius Jaspers geeft met zijn boek Smart BBQ deze inspiratie.

Het boek is opgedeeld in een stuk warenkennis en een gedeelte recepten. De recepten zijn weer opgedeeld in verschillende categorieën: groente, vis, vlees, gevogelte en spiesjes op de barbecue en daarnaast hoofdstukken over marinades en sauzen. De recepten zijn divers, van asperges uit Catalonië tot appeltaart tot pijlstaartinktvis met salade van rode biet en skirt in Vietnamese marinade. In het boek wordt veel gebruik gemaakt van iconen, als je deze eenmaal kent kun je met ieder recept snel aan de slag. Er wordt soms aangegeven welke barbecue het best gebruikt kan worden, maar dit zijn slechts aanwijzingen.

Wat ons betreft een leuk boek dat je zeker inspireert voor bereidingen op de barbecue! Wist je trouwens dat bij vrijwel ieder ingrediënt op Gastronomixs een Big Green Egg bereiding te vinden is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten