dinsdag 10 juni 2014

Thee zetten

Zoals je misschien weet is onze Jeroen een tijdje terug naar Sri Lanka geweest om daar met 10 internationale chefs de bijzondere wereld van thee te ontdekken. Weet jij hoe je het beste thee kunt zetten?

Natuurlijk verschillen de meningen over de optimale temperatuur en de manier van het zetten van thee. De afbeelding hieronder geeft je de belangrijkste richtlijnen. Belangrijk is dat je de thee de tijd geeft om de smaak af te geven. Hieronder wordt 1 theezakje per 200-225 milliliter water genoemd, als je met losse thee werkt kun je als richtlijn 2,5 gram voor deze hoeveelheid water nemen. 



Wil je thee eens gebruiken in de keuken? Op Gastronomixs hebben we verschillende componenten met thee als ingrediënt. Wat dacht je van boven thee gestoomde kip? Of van gekoelde thee van rabarber en granaatappel, gestoomde broccoli met groene theekraal en met karamelthee geinfuseerde peer?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen