dinsdag 3 juni 2014

Pomelo

Onze gastchef van deze maand is Maurits van der Vooren, sous chef bij restaurant Latour*. Een van de composities die hij met ons deelt is coquille met dragon, limoen, pomelo en yuzu. Vandaag vertellen we je op ons blog meer over deze vrucht!

De pomelo is een kruising tussen een pompelmoes en een grapefruit. Het is een grote ronde tot peervormige vrucht van 10 tot 30 centimeter. De schil is glad en kan diverse kleuren hebben, van geelwit tot meer groen of oranje. De smaak is licht bitter, maar wel een stuk zoeter dan die van grapefruit. 

Bij het kopen van een pomelo moet je er op letten dat de vrucht zwaar en de schil stevig is en glanst. Je bewaart hem altijd buiten de koelkast. Zodra de schil een beetje dof wordt is de pomelo rijp om te eten. 

In de keuken kun je de pomelo op verschillende manieren gebruiken, Maurits laat zien hoe je de zestes kunt marineren, maar je kunt hem gehalveerd bijvoorbeeld ook even grillen. Pomelo combineert goed met vettige producten als avocado en vis als inktvis en langoustine.

Wil je ook de andere composities zien die Maurits deze maand met ons deelt? Klik dan hier! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten