dinsdag 17 juni 2014

Baharat

Vorige week is het schema van varkensrib online gegaan. Heb jij alle componenten al bekeken? In twee componenten vind je baharat, een ingrediënt uit het Midden-Oosten!

Baharat is een populair specerijenmengsel in het hele Midden-Oosten, vooral in het gebied rond de Golf (Egypte, Libanon, Palestina, Syrië en Jordanië). Het is uitermate geschikt voor het kruiden van vlees. Op Gastronomixs vind je de componenten dim sum van varkensafsnijdsels met baharat en rouleau van varkenslende met baharat

De samenstelling verschilt van streek tot streek, maar in vrijwel alle mengsels zit nootmuskaat en kaneel. Kaneel zorgt voor de licht-zoete smaak. Verder kan er zwarte peper, kardemom, kruidnagel, korianderzaad, komijnzaad en / of chilipeper. In Turkije wordt aan het mengsel vaak munt toegevoegd, in Tunesië rozenbottel en in Jordanië saffraan.

Over de hele wereld vind je diverse bijzondere specerijenmengsels al eerder schreven we bijvoorbeeld een blog over Ras el Hanout en Masala. Heb jij een favoriet specerijenmengsel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten