donderdag 1 mei 2014

Culinair leesvoer: Reis naar de sterrenEen terugkerend item op de blog van Gastronomixs over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, de denkwijze van een chef te begrijpen, smaak-combinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken.

De blog over dit boek is een eerbetoon aan de plotseling overleden chefkok Paul van de Bunt van restaurant De Leuf** in Ubachsberg. Samen met zijn vrouw reisde hij door Europa om bij alle 54 drie-sterrenrestaurants te gaan eten. En niet alleen aten ze er, ze keken ook in de keuken van de chefs. Hij at bijvoorbeeld bij Ferran Adria, Sergio Herman en Paul Bocuse. Zijn ervaringen heeft hij gebundeld en elk bezoek was inspiratie voor een nieuw gerecht. Het boek bevat veel foto's en natuurlijk de recepten die hij maakte naar aanleiding van de etentjes, ervaringen en ontmoetingen.

Het boek neemt je mee op het avontuur dat van de Bunt beleefde, het lijkt net of je zelf met hem mee reist. Het is een bijzonder boek dat laat zien hoe hij zich liet inspireren door andere chefs om eigen gerechten te creëren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten