zaterdag 17 mei 2014

Culinair leesvoer: The art of fermentation


Een terugkerend item op de blog van Gastronomixs over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, de denkwijze van een chef te begrijpen, smaak-combinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken.

Van warenkennis heb je als chef natuurlijk nooit genoeg en dit boek helpt je om die warenkennis weer een beetje uit te breiden. Het boek gaat over alles wat je maar wilt weten over fermenteren. Je vindt er informatie in over het fermenteren van groente, melk, bonen, fruit, vlees, suiker en nog veel meer.

Het is een soort handleiding waardoor je zelf direct aan de slag kunt gaan in de keuken met de kennis uit het boek. Het geeft informatie over fermentatie en gezondheid en uitleg over het proces en veiligheid: een standaardwerk dat niet in jouw keuken mag ontbreken als je je wilt verdiepen in fermentatie!

Al eerder schreven wij een aantal techniekblogs over fermentatie: kool fermentatie, azijnfermentatie en fermentatie in het algemeen. Laat je inspireren door deze bijzondere warenkennis en ga er snel zelf mee aan de slag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten