donderdag 3 april 2014

Culinair leesvoer: Nobu the cookbookEen terugkerend item op de blog van Gastronomixs over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, de denkwijze van een chef te begrijpen, smaak-combinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken.

Nobuyuki Matsuhisa, beter bekend als Nobu heeft 13 restaurants over de hele wereld, van Kaapstad (zie foto) tot New York. Hij wordt ook wel een van 's-werelds beste sushi-chefs genoemd. Nobu the cookbook was zijn eerste boek waarin hij de geheimen laat zien van zijn Japanse keuken. Al zijn creaties zijn gebaseerd op simpele basistechnieken, het beste wat de zee te bieden heeft en exotische ingrediënten gecombineerd met de Westerse (met name Zuid-Amerikaanse) keuken.

In zijn boek vind je 50 typische recepten toegelicht met stap-voor-stap foto's. In het boek vind je al zijn signature dishes, bijvoorbeeld de zeevruchten ceviche en de Octopus Tiradito met yuzu en rocoto sambal. Een speciaal hoofdstuk is gewijd aan het combineren van gerechten met drankjes. Naast de recepten bevat het boek ook informatie over het leven van Nobu; over zijn herinneringen aan Japan en zijn weg naar de culinaire top.

Op Gastronomixs vind je ook een component dat geïnspireerd is op een van recepten van Nobu, namelijk: springroll met krab en kaviaar. Ben je benieuwd naar meer recepten van hem? Het boek is zeker de moeite waard om in je kast te hebben staan en de recepten zijn perfect om zelf op te variëren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten