maandag 14 april 2014

Chocoladecreaties

Pasen staat weer voor de deur! Onlangs hebben we het schema van chocolade geüpdate en dat komt goed uit voor iedereen die komende dagen chocoladecreaties gaat maken!

Chocolade heeft ontelbaar veel toepassingen en is een van de meest geliefde ingrediënten. Er zijn ontzettend veel verschillen in chocola, mede door de complexe bereidingswijze. De prettige ervaring bij het eten van chocolade komt doordat het smeltpunt van de cacaoboter lager ligt dan de lichaamstemperatuur, waardoor het in de mond smelt.

Op Gastronomixs vind je 31 diverse componenten met chocolade. Zo vind je er bijvoorbeeld het component chocoladechips. Deze chips kun je 'verrijken' met allerlei garnituren zoals noten, zout of iets kleurrijks. Een ander bijzonder component is gesponnen chocolade, perfect als onderdeel van een paasdessert. Ook het chocoladetaartje met vloeibare vulling zal een gegarandeerd succes zijn.

Bovendien vind je in een vorige techniekblog informatie over chocolade tempereren, een basistechniek die onmisbaar is bij het maken van chocoladecreaties!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten