donderdag 20 maart 2014

Broccolisteel waste?

Sinds kort staat het componentenschema van broccoli online. Je vindt er allerlei bereidingen van broccoli en ook een aantal waste2taste componenten!

De steel of het hart van de broccoli wordt vaak weggegooid, terwijl ze nog prima bruikbaar zijn in de keuken. Zo verzamelden wij samen met onze gastronauten een aantal bereidingen van deze 'waste'. 

Een van de waste2taste componenten is chips van de broccolisteel, een simpele bereiding waar je alleen broccoli en wat zeezout voor nodig hebt. De chips zijn goed bruikbaar als garnituur bij een gerecht, maar ook als snack bij de borrel. Een heel andere manier om de steel te bereiden is om deze rauw te schaven, de broccoli steel heeft veel smaak en ook een bijzondere structuur. Een zeer smaakvolle bereiding is de broccolisteel gekonfijt in geklaarde boter met vadouvan. Je kunt de stronk daarna in zijn geheel gebruiken, maar bijvoorbeeld ook in plakjes snijden of uitsteken. Een wat ingewikkeldere maar zeer bijzondere bereiding is om linten te maken van de steel en deze vervolgens te 'branden', de linten kun je vervolgens combineren met bijvoorbeeld escabeche. 

Zoals je ziet is er genoeg mogelijk met de broccolisteel! Ga er eens mee aan de slag en kijk hoe jij deze kunt gebruiken in jouw keuken! Kijk ook zeker naar de mogelijkheden met andere 'waste' producten in jouw keuken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten