donderdag 16 januari 2014

Waste2taste

Een van de belangrijkste waarden van Dutch Cuisine, waar Gastronomixs mede-initiatiefnemer van is, is natuur. Gebruik wat de natuur ons in de seizoenen biedt! Voorkom verspilling door zoveel mogelijk van het product te benutten. Op Gastronomixs vind je al veel waste2taste componenten: componenten van stukken die normaal weggegooid worden!

Op dit moment vind je bij 12 ingrediënten minstens één waste2taste component die je herkent aan het logo rechtsboven het recept van een component. Bijvoorbeeld bij boerenkool: meestal worden de boerenkoolstelen weggegooid, maar waarom zou je er geen tarte tatin van maken? Of er een tempura van maken? Of gaar ze sous-vide.

Ook vind je allerlei toepassingen van schillen als waste2taste componenten. Bijvoorbeeld gekonfijte mandarijnenschil, auberginechips van de schillen en ginger ale van gemberschillen. En pitten; normaal gesproken afval, maar van bijvoorbeeld pompoenpitten maak je makkelijk een lekkere snack. 

Vaak wordt oud brood ook weggegooid en wat dacht je van overrijpe kersen en tomaten. Ook daar kun je nog vanalles mee in de keuken: kersenazijn, tomatenketchup en verschillende soorten wentelteefjes. Laat je verrassen door mogelijkheden met waste2taste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten