zaterdag 11 januari 2014

Peterseliewortel

In een van de composities van de gastchef van deze maand, Raoul Meuwese, vind je peterseliewortel. Weet jij wat het is en hoe het smaakt?

De peterseliewortel, of wortelpeterselie wordt onder de vergeten groenten geschaard en is een peterseliesoort. Deze soort wordt niet gekweekt om het blad, maar om de witte wortel.  

Het seizoen loopt van oktober tot en met eind februari (nog even gebruik van maken dus!). De peterseliewortel is vaak beperkt en alleen bij de groothandel verkrijgbaar. 

De smaak doet denken aan pastinaak maar is toch net even anders. De smaak is frisser, voller, zoeter en kruidiger dan die van de pastinaak. Wat je ermee kunt? Maak er een smaakvolle crème van en combineer deze, net als Raoul met een bereidingen van kreeft, spinazie en bundelzwammen. Maak er eens remoulade van, of een lekkere puree of verwerk het in een pastagerecht.

1 opmerking:

  1. In Duitsland koop je peterseliewortel in elke supermarkt. Is vooral bestanddeel van (maaltijd)soepen.

    BeantwoordenVerwijderen