maandag 13 januari 2014

Lancering Dutch Cuisine

Dutch Cuisine moet een begrip worden! Vandaag, op de Horecava wordt Dutch Cuisine gelanceerd. De Nederlandse keuken verdient een identiteit, aldus het Koksgilde. Het Koksgilde wil een beweging op gang brengen waarin koks ambassadeurs zijn van het nieuwe Nederlandse koken. Gastronomixs is één van de mede-initiatiefnemers.
test3

Dutch Cuisine staat voor creativiteit, vrijdenken, eigenzinnigheid, pragmatisme en eenvoud: less is more. Deze waarden geven richting aan de keuzes die we maken. Terwijl journalisten in het buitenland schrijven over Dutch Renaissance in de Nederlandse keuken, zijn de meeste mensen in Nederland onbekend met dit fenomeen. Dutch Cuisine wil de nieuwe Nederlandse keuken een gezicht en podium geven en laten zien waar de Nederlandse keuken rijk aan is. Dutch Cuisine wil een platform bieden aan alle koks in Nederland die deze visie uitdragen: bewuster, gezonder en lekker koken vanuit onze Nederlandse identiteit. Verse groenten spelen een hoofdrol, vlees en vis een bijrol. 

Dutch Cuisine is bedacht en vormgegeven door een commissie rondom het Koksgilde, bestaande uit onder andere verschillende jonge topkoks (o.a. Niven Kunz & Bas Cloo), SVH meesterkoks en natuurlijk Jeroen, van Gastronomixs. Er is veel oog voor het voorkomen van voedselverspilling. Op Gastronomixs vind je bijvoorbeeld al diverse componenten met het 'waste to taste' logo: van iets wat je normaal weg gooit naar een smaakvol component!

Kun jij je vinden in de waarden van Dutch Cuisine, of ben je nieuwsgierig geworden? Houd Dutch Cuisine de komende tijd goed in de gaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten