dinsdag 7 januari 2014

Culinair leesvoer: YakitoriEen terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaak-combinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

Er zijn ontzettend veel goedkope kookboekjes te vinden waar je weinig mee kunt, maar soms zit er een pareltje tussen. Zoals dit boekje: Yakitori. Voor €5,- te verkrijgen en vol met inspiratie. Yakitori zijn geroosterde (gevogelte)spiesjes, vaak eerst gemarineerd. Het boek begint met een uitleg over yakitori en over essentiële materialen. Dan volgen allerlei verschillende recepten voor yakitori: rund, kip, varken, van tonijn tot inktvis (zie afbeelding) en van garnalen tot spiesjes met tofoe. Daarnaast vind je verschillende marinades in het boek. Al met al is het een boek met interessante gerechtjes die inspireren om een eigen yakitori-variant te maken! Wil je meer lezen over dit onderwerp? Dan is het boek: 'the Japanese grill' ook zeker een aanrader.

Yakitori is oorspronkelijk Japans. Weet jij veel over de Japanse keuken? Donderdag vind je een blog over een van de meest bekende chefs van Japan op ons blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten