zaterdag 7 december 2013

Variëren op de compositie van de gastchef

Iedere maand geven we een compositie die geïnspireerd is op één van de composities van onze gastchef. Daarmee laten we je zien hoe makkelijk je kunt evolueren op elkaars ideeën, zonder direct te kopiëren. 

Gastchef van deze maand, Alain Alders van restaurant De Vrienden van Jacob* deelde de compositie gebraden hazenrug met linzen, appel, kervelwortel, bietjes en katenspek. Een mooie winterse compositie waar naar natuurlijk eindeloos op te variëren valt.


Geïnspireerd door het recept van Alain gingen wij aan de slag. Hiervoor maakten we gebruik van het Gastronomixs Culinair Toolbook. We maakten een simpelere versie en pakten haasfilet in plaats van hazenrug en -koteletjes. Dit combineerden we met een tarte tatin van ui en in plaats van rauwe rode biet, maakte we rode bietenketchup. Zoals je ziet kun je door te variëren in componenten, maar ook door het toevoegen van componenten een compleet ander gerecht neerzetten, dat helemaal bij jouw stijl past! Je kunt het zo ingewikkeld maken als je wilt! De volledige herbewerking vind je hier, evenals verschillende componenten waar je mee kunt variëren.

Pak het Gastronomixs Culinair Toolbook erbij en gebruik de composities die je op Gastronomixs vindt om zelf op te variëren. Iedere maand inspireren we je met minimaal 6 nieuwe composities!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten